Pre rodičov:

 

 

Rodičom budúcich prváčikov.doc (27,5 kB)

Iskolaköteles gyermek.jpg (659,5 kB)

Vši milujú vlasy a kolektívy - Najmama_sk.mht (570,5 kB)

Pozor, vyskytli sa vši! - Pozor, vyskytli sa vši!.mht (84,9 kB)

 

 

 

 

OZNÁMENIE O ZÁPISE DO ZÁKLADNEJ ŠKOLY

 

Riaditeľstvo ZŠ  oznamuje rodičom budúcich prvákov , že zápis do I. triedy sa uskutoční v budove Základnej školy v Jelke v dňoch 31. januára a 1. februára 2013 .

Zápisu sa zúčastní zákonný zástupca spolu s dieťaťom.  ZŠ pri zápise dieťaťa na plnenie povinnej školskej dochádzky vyžaduje osobné údaje:

a) meno a priezvisko, dátum narodenia, rodné číslo, miesto narodenia, národnosť, štátne občianstvo, trvalé bydlisko dieťaťa,

b) meno a priezvisko , adresa zamestnávateľa, trvalé bydlisko zákonných zástupcov.

Preto je potrebné priniesť si so sebou rodný list dieťaťa a občiansky preukaz zákonného zástupcu.

 

 BEÍRATKOZÁS

A GREGOROVITS LIPÓT Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola igazgatósága értesíti a Szülőket, hogy a beíratkozás a 2013/2014-es tanévre 2013. február 7 - én   lesz az iskola épületében.

Program: - Megnyitó  

                 Játszóház - kézmüvesfoglalkozás

                 "Mutasd meg, mit tudsz?- tájékozó felmérés 

MIT KELLENE TUDNIA EGY KIS ELSŐSNEK?

 

Az óvodás gyermek fő tevékenysége a játék, amely az iskoláskorig az ismeretszerzés egyik fő forrását is jelenti. Miközben juátszik, érzelmeket is átél, gazdagodik az értelme és érzelemvilága. Irányítsuk játékát, de ne "helyette"játszunk, mert így nem tanul. Ha nem engedjük önállóan kísérletezgetni, próbálkozni, megszokja, hogy mindent megcsinálunk helyette és ha a játékban is csak néző lehet, végül már nem tud egyedül játszani. Ne rakjuk el a játékait, később nehéz lesz rendre szoktatni, végül az iskolában is rendetlen lesz. A felnőtt feladata, hogy megteremtse azokat a játéklehetőségeket, melyek  örömforrást jelentenek a gyermek számára és fejlesztik képességeit is. És nem lehet eléggé hangsúlyozni a szülő - gyermek közös játékának jelentőségét.

A gyermek akkor boldog , ha megdicsérjük, hogy szépen összehajtotta a ruháját, vagy bekötötte a cipőfűzőjét. A sikerélmény további próbálkozásra ösztönzi. Legyünk türelmesek, a sok gyakorlás meghozza a gyümölcsét, ha biztatjuk, megdicsérjük érte. Így jut el az önállóságnak arra a szintjére, ami az iskolában nélkülözhetetlen. Arra azonban ügyeljünk, hogy ne kívánjunk a gyermektől erőn felüli dolgokat, mert , ha sok kudarc éri, félénk és bátortalan lesz.

A feladatok elvégzéséhez koncentrált figyelem szükséges.Már óvodás korbanfejleszthetjük különféle játékokkal: puzzle, türelem játékok, kirakók............Nehezíti a koncentrálóképesség kialakulását , ha állandóan beleszólunk a gyermek tevékenységébe, ellentétes utasításokat adunk, vagy nem fejezheti be a játékát.

 

 **********************************************************************************************************************************************************************************